TIPS = FÖR BÄTTRE NAGLAR!

1. Låt naglarna vara i fred! Sluta upp att bita, riva, pilla, plocka. En flisa ska filas bort försiktigt, inte rivas bort med våld. Använd en bra nagelfil – nagelsax är till för tånaglar! Använd gärna en nagelpoleringsfil ibland för att jämna till nagelytan, men inte för ofta eftersom det kan ta bort för mycket av den tunna nagelytan.


2. Investera i en bra nagelolja. Min favorit heter Nail Food, kostar 180 kronor och kommer från Scratch Nails. Innehåller en perfekt mix av sesam-, myrra, och lavendelolja. Luktar dessutom gudomligt! Helst ska naglarna få olja både till frukost och kvällsmat, men gör det åtminstone till vana att smörja in naglar och nagelband varje kväll. OPI:s olja på tub, Avoplex Cuticle Oil to go, 155 kronor, passar dig som hellre smörjer in naglar och nagelband på bussen eller i bilkön.


3. Ta hand om nagelbanden. Sluta peta och riva, använd en nagelborste som du masserar nagelbanden med när du smörjt in dem med olja. Du kan också använda en särskilt nagelbandspeeling om du har nagelband som börjat växa långt upp på naglarna.


4. Vid behov, använd en nagelstärkare. Scratch Nails No More Yellow Nails, 130 kronor, skyddar och vårdar nageln och reflekterar bort gula missfärgningar. Sally Hansen Nail Growth Miracle,125 kronor, sägs påskynda nageltillväxten och innehåller diamantpartiklar för att skydda naglarna så de kan växa sig starka. OPI:s Nail Envy, 265 kronor, har räddat mina naglar många gånger.



5. Var försiktig med vatten, smuts och starka lösningsmedel. Använd gärna handskar när du diskar, rensar svamp eller liknande. Och skydda naglarna med ett genomskinligt lack som gör dem hårdare och gör så att vatten inte kan tränga ner lika lätt.



6. Lacka naglarna med flera lager nagellack. Det gör dem mer hållbara mot påfrestningar. Glöm inte under- och överlack, särskilt när du lackar naglarna i mörka färger, annars kan nageln suga åt sig av färgen. När lacket flagnar eller blir matt brukar jag måla över ett lager till, dels får naglarna ett hårdare skydd, dels slipper du använda remover lika ofta.



7. Gör det snabbt och enkelt för dig. OPI Nail Lacquer Thinner, 139 kronor, gör ditt gamla sega, torra nagellack som nytt.
OPI:s Expert Touch Remover,112 kronor för 120 ml, tar bort nagellacket supersnabbt, Orlys Flash Dry, 165 kronor, är oljedroppar som droppas över nylackade naglar och får dem att torka på ett kick!



8. Om en konstnagel går av eller spricker gäller det att ringa salongen direkt – den ska du inte laga eller ta bort själv, på grund av risk för infektioner. Men om en naturlig nagel går av eller spricker kan du laga den själv med nagellim och silkesfiber. Vid behov kan du också själv sätta på en lösnageltip och använda lagningsgelé. Tänk bara på att den typen av tippar är till för kortare bruk i väntan på att nageln växer ut, det är ingenting man har i månad efter månad, då är det salongsfixade naglar som gäller.



9. Om du tycker det är svårt att lacka naglarna själv finns många små hjälpmedel. Orlys Smudgefixer, 165 kronor, fixar till små repor och jack, LCN:s Polish Corrector Pen, 99 kronor tar bort lack som hamnat utanför, Mavalas hovsticka, 49 kronor, hjälper för ner uppmjukade och insmorda nagelband innan du lackar.


10. Smörj in händerna med en skön handkräm och lacka naglarna i din favoritfärg. När händerna känns och ser sköna ut vill du inte pilla och riva.










Kommentarer
Postat av: therese

bra tips! fin blogg :)

2012-01-25 @ 16:13:47
URL: http://theresesorensen.blogspot.com
Postat av: Emilia

Vill du bli dagens blogg? Kika in hos mig och lämna en komentar! ♥

2012-01-25 @ 16:37:04
URL: http://emiliakorkalainen.blogg.se/
Postat av: candy♥

Tack:) Jo det är bara bra:D

Krya på dig! :)

2012-01-25 @ 16:44:40
URL: http://ccanddy.blogg.se/
Postat av: Anonym

Det är adsettings jag tjänar pengar på. Kan nog hjälpa dig att komma igång :)



1. gå in på http://kallasjessika.blogg.se

2. bläddra ner till gör som oss.

3. klicka på bannern där texten rör på sig.

4. på hemsidan väljer du publisher och registrerar dig.



säg till när du gjort detta =)

2012-01-25 @ 16:52:16
URL: http://kallasjessika.blogg.se/
Postat av: Amanda

bra tips :)

2012-01-27 @ 22:16:00
URL: http://amandaliindqvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0